Menu

Oliwa Do Ognia

czyli Anka w kuchni

Orzechowe batoniki z amarantusa

oti01

Chyba  każdy ma czasem ochotę zgrzeszyć i zjeść slodki batonik. Ja mam  :-) Dla alergików,  na diecie lub tych, którzy zwracają uwagę na to co jedzą, zdrowsza ale nie mniej smaczna propozycja.

Jeśli ładnie zapakujecie, będzie  świetnym prezentem dla bliskiej nam osoby.

image59

SKŁADNIKI:

10 daktyli

Garść orzechów np. laskowych

10 łyżek amarantusa ekspandowanego

1 łyżka kakao

1 łyżeczka oleju z orzeszków ziemnych  (opcjonalnie)

WYKONANIE:

Daktyle zblendować. Orzechy zmnielić lub drobno pokruszyć np. używając moździerza. 

Do miski wrzucić wszystkie składniki, wymieszać, aż się dobrze połączą. Uformować batoniki. Schłodzić przed podaniem. Przechowywać w lodówce. 

image63 

 

Komentarze (3)

Dodaj komentarz
  • Gość *.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Wyglądają pysznie, chętnie wypróbuje przepis!

  • oti01

    Proszę o info jak się ydały. Pozdrawiam

  • oti01

    Proszę o info jak się udały. Pozdrawiam

© Oliwa Do Ognia
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci