Menu

Oliwa Do Ognia

czyli Anka w kuchni

Twarożek z migdałów

oti01

W tygodniu każdy poranek to gonitwa, dlatego uwielbiam weekendowe śniadania. Mogę przygotować coś pysznego i zjeść to bez pośpiechu. Migdałowy twarożek w towarzystwie świeżych warzyw i ziół, to idealna propozycja na takie śniadanie. 

IMG_1425SKŁDNIKI:

1/2 szklanki migdałów

3-4 łyżki wody

2  łyżeczki soku z cytryny

sól, pieprz

do podania: rzodkiewka, kiełki, szczypior

PRZYGOTOWANIE:

Dzień wcześniej namoczyć migdały w wodzie. Najlepiej wieczorem i zostawić na całą noc. 

Namoczone migdały obrać ze skórki i przesiekać nożem. Migdały, sok z cytryny i wodę umieścić w blenderze i miksować, aż masa osiągnie konsystencję twarożku. Przyprawić solą i pieprzem. 

Podawać z rzodkiewką, szczypiorem, kiełkami lub ulubionymi ziołami.

IMG_1423

IMG_1424 

© Oliwa Do Ognia
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci