Menu

Oliwa Do Ognia

czyli Anka w kuchni

Kokosowy kleik z malinami i czerwoną porzeczką

oti01

Kleik, to może niezbyt chwytliwa nazwa, ale zapewniam, że warto go spróbować. Bez względu na to, czy zrobicie go na pyszne, letnie śniadanie, czy po schłodzeniu zjecie jako deser. Do tego jest tak prosty i szybki w przygotowaniu ...

IMG_4951

SKŁADNIKI:

100 g malin

100 g czerwonej porzeczki

4 łyżki płatków owsianych

8 łyżki wiórków kokosowych

250 ml mleka (może być  roślinne np. kokosowe)

syrop klonowy lub płynny miód

 IMG_49401

PRZYGOTOWANIE:

Porzeczki i maliny delikatnie umyć.

Mleko, płatki i wiórki kokosowe gotować przez kilka minut, do uzyskania konsystencji kleiku. Przekładać do szklanek, na przemian z owocami. Polać syropem klonowym lub miodem *.

* Po schłodzeniu świetnie nadaje się na deser

 

Komentarze (2)

Dodaj komentarz
  • anuszka68

    Idealne na śniadanie, uwielbiam takie!

  • oti01

    dzięki ;-)

© Oliwa Do Ognia
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci