Menu

Oliwa Do Ognia

czyli Anka w kuchni

Wszystko

Wegańskie ciasto agrestowe z migdałami

oti01

Na działce moich rodziców jest jeden malutki krzaczek agrestu. Właśnie w tym roku postanowił wydać na świat swoje pierwsze owoce. Nazbierałam tego zaledwie trzy garstki, ale ta ilość w zupełności wystarczy, żeby upiec ciasto agrestowe.   Ci... więcej

Wegańskie lody o smaku masła orzechowego

oti01

Coraz częściej można kupić dobre lody. Pewnie dlatego, że wśród nas, konsumentów wzrosła świadomość i wiedza. Bardzo mnie to cieszy. Jednak dla mnie wciąż na pierwszym miejscu pozostają lody domowej produkcji.  Dziś na specjalne życzenie mojej N... więcej

Letnia zupa z młodej kapusty

oti01

Lato to czas, kiedy nie mamy ochoty tkwić w kuchni. Chcemy korzystać z pogody, bo w naszym kraju lato tak szybko się kończy.  Ale to nie oznacza, że nie chcemy jeść pysznych rzeczy. Dlatego w tym okresie stawiamy na szybkie i lekkie dania. Zupa ... więcej

Lemoniada jabłkowo-miętowa

oti01

Moja córka lubi popularny napój jabłkowo-miętowy z kartonika. Nie mogę jej zabronić, bo za chwilę będzie dorosła. Uwielbia połączenie smaków jabłka i mięty i nic się nie są zrobić... Otóż da :-) Zapraszam na banalnie prostą i pyszną lemoniadę.&n... więcej

Sałatka z bobu, awokado i suszonych pomidorów

oti01

Awokado i suszone pomidory bardzo się lubią. Okazuje się, że to tego duetu świetnie pasuje również bób. Sałatka sprawdzi się jako danie na wynos. Obojętnie, w domu, w pracy, czy na pikniku, wszędzie świetnie smakuje. SKŁADNIKI: 300 g ugotowanego i ob... więcej

© Oliwa Do Ognia
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci