Menu

Oliwa Do Ognia

czyli Anka w kuchni

Sałatka z bobu, awokado i suszonych pomidorów

oti01

Awokado i suszone pomidory bardzo się lubią. Okazuje się, że to tego duetu świetnie pasuje również bób. Sałatka sprawdzi się jako danie na wynos. Obojętnie, w domu, w pracy, czy na pikniku, wszędzie świetnie smakuje. SKŁADNIKI: 300 g ugotowanego i ob... więcej

Zupa krem z zielonych szparagów

oti01

Sezon na szparagi trwa krótko, więc trzeba się spieszyć. Szparagi zawierają wiele cennych witamin i składników mineralnych. Są pyszne i  mają zaledwie 18 kcal. w 100 g. Podsumowując, są idealne :) Dziś w postaci lekkiej zupy. SKŁA... więcej

Złote mleko

oti01

Receptura złotego mleka korzysta z wiedzy starożytnej medycyny indyjskiej -ayurvedy. To napój, którego najważniejszym składnikiem jest kurkuma. Ta przyprawa staje się coraz bardziej popularna i dobrze, bo jej właściwości lecznicze są nieocenione. Dzi... więcej

Jaglane kulki z makiem

oti01

Kolejna deserowa propozycja z udziałem kaszy jaglanej. Ciekawe, czy przypadnie Wam do gustu? SKŁADNIKI:  200 g kaszy jaglanej 200 g mielonego maku* 400 ml wody lub mleka (może być roślinne lub krowie) garść mielonych orzechów lub migdałów ksylit... więcej

Wegański pasztet z kaszy gryczanej i pieczarek

oti01

Prawda jest taka, że ugotowałam za dużo kaszy gryczanej, a w lodówce ostatnie tchnienie wydawały z siebie pieczarki. Co z tego wynikło? Niezły pasztet :-)  Pasztet świetnie smakuje z chrzanem albo pajdą chleba w towarzystwie kiszonych ogórków. M... więcej

© Oliwa Do Ognia
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci