Menu

Oliwa Do Ognia

czyli Anka w kuchni

Wpisy otagowane : pasta-do-chleba

Ajwar

oti01

Ajwar to bałkańska pasta z pieczonej papryki i bakłażana. Świetna na kanapki, jako baza do zup i sosów. Teraz, kiedy świeżej papryki jest pod dostatkiem, możemy zrobić jej większą ilość i zapakować w małe słoiczki. Zimą, bardzo nam się przydadzą.&nbs... więcej

Hummus z bobu

oti01

Ten kto lubi bób i hummus będzie zachwycony tą propozycją. Poczciwą cieciorkę łączyłam już z jabłkiem, burakiem czy papryką, ale z bobem po raz pierwszy. To para nie na przelotny romans, ale na stały związek :-) Szkoda tylko, że sezon na bób trwa tak... więcej

Pesto z jarmużu

oti01

Był już jarmuż w koktajlu i frittacie, pora na pesto. Ja uwielbiam je z makaronem, ale sprawdzi się również z pieczywem. Jeśli zamkniemy je w słoiku i schowamy do lodówki, możemy się nim cieszyć kilka dni. SKŁADNIKI: 4 liście jarmużu 1/3 szklanki ner... więcej

© Oliwa Do Ognia
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci